47 Vak-idioten met ruim 20 jaar ervaring

Opinity: Creating the lead voor jouw digitale transformatie

Opinity Software Factory levert dienstverlening aan bedrijven in meerdere branches waaronder:

  • Reisbranche
  • Groothandel
  • Maakindustrie
  • Transport
  • Overheid

Voor veel organisaties in het mkb+ is de keuze aan moderne bedrijfssoftware beperkt. Veel van hen werken nog met verouderde software, die niet meer past bij de eisen van nu.
Opinity software factory brengt daar verandering in met slimme en flexibele cloudoplossingen. Om de nieuwe software zo snel mogelijk te kunnen realiseren, koos Opinity voor het Thinkwise low-code platform.

“Met de modelgedreven low-code software van Thinkwise is jouw verbeelding nog de enige beperking voor innovatie.”

Door de passie voor technologie, de interesse in de business en samenwerking met de klant realiseren wij software op maat. Dit wordt door onze klanten gewaardeerd met langdurige samenwerkingsverbanden en mooie referenties.

Zij namen al een voorsprong

Als specialisten in consultancy en development, vervullen we graag een dubbelrol die niet alleen droomkracht maar ook nuchter verstand vereist. Hieronder een aantal voorbeelden van slimme software die we samen met onze klanten uitwerkten. 

Case: MaaS pilot Twente
Ondersteuning voor alle doelgroepreizigers

Qarin gelooft erin dat iedereen in staat moet zijn om van A naar B te kunnen reizen, wat er ook gebeurt.
Reizen moet eenvoudig en comfortabel zijn, welk vervoersmiddel je ook gebruikt.
Om dat te kunnen realiseren, ontwikkelde Opinity voor Qarin een MaaS: (Mobiliteitsoplossingen As A Service).

Samen met Qarin ontwikkelen we een reisplanner waar alle OV middelen, eventuele deelconcepten en eigen vervoer in worden meegenomen. Ook rolstoel-toegankelijke taxi’s zitten in de app verwerkt.
Via de reisplanner kun je je reis niet alleen plannen, maar ook boeken én betalen. Je krijgt vervolgens al je tickets in één applicatie waarmee je je volledige reis kunt afleggen, of dit nu een reguliere reis van Groningen naar Zeeland is of een reis naar het ziekenhuis, speciaal onderwijs of een andere doelgroepreis.

Case: QAssist, een webbased platform en app voor reizigers met een mobiliteitsbeperking

Over QAssist
Stel: je hebt een handicap en moet met de trein reizen. Je moet dan dus met je rolstoel in de trein komen, of als je blind bent het juiste perron zien te vinden. Klinkt lastig, toch? Dat was het ook, maar tegenwoordig is het al een stuk makkelijker dankzij QAssist.
QAssist is een initiatief van Qarin. De applicatie biedt reisassistentie voor mensen die dat nodig hebben en dat moet natuurlijk wel soepel verlopen.
Opinity werd uitgekozen als de beste partner voor QAssist en leverde een platform én een app op.

Tijdens dit proces zijn we ons meer en meer bewust geworden van de maatschappelijke waarde van IT en software. Wij vinden het mooi dat we met onze expertise anderen van dienst kunnen zijn. En dat bouwen we graag verder uit. Wat het eindstation is? Dat is nog niet bekend, maar één ding is zeker: Opinity en Qarin blijven samen-werken om de wereld van het openbaar vervoer steeds een stukje beter te maken!

Case: MolenHopper – Gemakkelijk taxivervoer voor doelgroepreizigers

De MolenHopper is een taxiservice bedoeld als aanvulling op het reguliere openbaar vervoer voor mensen die door een beperking niet goed kunnen reizen met het openbaar vervoer. De MolenHopper brengt mensen met een WMO-pas voor een kleine bijdrage naar hun bestemming.

Een WMO-platform met callcenter- en reserveringsportaal

Om het boeken van ritten via de website mogelijk te maken, moesten er twee verschillende onderdelen worden ontwikkeld

  1. De ontwikkeling van een callcenter portaal, waar medewerkers kunnen inloggen, ritten kunnen inboeken en de klanten kunnen inzien.
  2. En het ontwikkelen van een reserveringssysteem voor de eindgebruikers.

Samenwerking met verschillende partijen

Om het WMO-platform succesvol te kunnen opzetten, werken we samen met verschillende partijen. De gegevens van Mybility moeten worden ingeladen op het nieuwe platform en op Cabman, de boardcomputers van taxi’s, waardoor chauffeurs de ritten inschieten.

Preferred supplier en oplosser van mobility problemen

Bij Opinity zijn wij er onwijs trots op dat we, na QAssist en de MaaS-tender inmiddels steeds vaker herkend worden als dé technische partij voor mobility problemen. Samen met Qarin, voor wie wij inmiddels preferred supplier zijn, hebben wij al meerdere projecten mogen voltooien.